KLANGMASSAGE

Klangmassage

Med klangskålenes melodiske klange og afstressende virkning, kan man med vibrationerne fra skålene nå dybt ind i kroppen og behandle ubalancer uden fysisk kontakt. De blide svingninger masserer og opløser nænsomt alle former for spændinger og blokeringer, hvorved det frie flow bliver genskabt, så kroppen atter kommer i balance og kan udnytte den selvhealende effekt.

De første beretninger om klangskåle stammer fra Kina, hvor man allerede i det ellevte århundrede f.v.t. fremstillede skålene.
Fra starten brugte man skålene til at spise af og til opbevaring af mad. De skåle med særlig smuk klang anvendtes til ofring af mad og vand til guderne i de tibetanske templer. Det forlyder, at munkene fik forbud mod at fortælle om skålene, sikkert fordi de ikke kun blev anvendt til ofring, men også til meditationer og helbredende behandlinger.

I henhold til de ældgamle traditioner er alle ægte klangskåle fremstillet af syv forskellige metaller: guld, sølv, kviksølv, kobber, jern, tin og bly.

I kraft af, at skålene er fremstillet i hånden, besidder de individuelle klange og vibrationer. Da ikke to skåle er ens, er hver enkelt skål en unik kilde til at genoprette den naturlige balance og harmoni i kroppen.

Enkelt og blidt

En skadet krop i ubalance kan sagtens hjælpes på rette vej via klangmassage, netop fordi skålenes klange og vibrationer går direkte ind, hvor der er behov for det og retter op på gamle skader og negative oplevelser. Når balancen er genoprettet og der atter er frit flow, kan kroppens egne selvhealende kræfter tage over og fuldføre projektet helt uden brug af kirurgi og kemisk fremstillet medicin.

Behandlingsformen med klangskåle er den blideste terapiform, der findes, idet man kun anvender klange og vibrationer. Når man kalder det klangmassage, er det, fordi vibrationerne går dybt ind i kroppen og masserer punkter, som man umuligt kan nå med fysiologisk massage. Man sige, at det er en massageform uden egentlig berøring.

Hjernebølger

Hvad enten man slår på klangskålen med en filtkølle eller gnider på kanten med en trækølle, frembringer klangskålen fantastiske toner med både over- og under-toner.
Disse specielle toner giver anledning til “klarhed i sindet”. Faktisk viser mange eksperimenter foretaget af neurologer, at hjernens bølger ændres, når de lytter til klangskålenes beroligende lyde. Under disse forsøg har man fundet ud af, at klangskålenes toner aktiverer Theta-hjernebølgerne* og dermed vores dybere intelligens, kreativitet, samt selvhelbredende mekanismer i kroppen.

Man deler hjernebølgerne ind i 5 kategorier:
Beta: Den normale vågne tilstand.
Alfa: Mental og psykisk afslappethed.
*Theta: Meditation og let søvn. Det siges, at en følelse af dyb åndelig forbindelse og enhed med universet kan opleves i thetatilstanden. De mest dybtliggende programmer i dit sind kan tilgås fra theta hjernebølgen. Her oplever du levende visualiseringer, stor inspiration, dyb kreativitet og enestående indsigt. Den optimale frekvens for at visualisere ligger imellem alfa og theta bevidstheden. Det er den mentale tilstand, hvor du bevidst skaber din virkelighed. På denne frekvens er du bevidst om dine omgivelser, men din krop er i dyb afslapning.
Delta: Dyb søvn og koma.
Gamma: Indsigter.

 

Behandlingerne foregår fuldt påklædt, sædvanligvis liggende på briksen. De kan også udføres stående eller siddende på en stol for de, der ikke kan ligge.

Klangmassage virker også på dyr

 

Dyrene kan have ubalancer akkurat som vi mennesker og her virker klangskålene også.
Dyrene er fantastiske til at tage imod, når jeg arbejder med dem.

I Tyskland er det meget udbredt med klangmassage til heste, da man har konstateret, at klangens dybe effekt kan gøre underværker på dyrene.

Klangmassage er anvendelig til alle slags dyr, store som små.

Klangskålenes hemmelighed

  • Virkningen af en enkelt klangskål er en værdifuld skat!
  • Virkningen fra flere klangskåle, der spiller sammen, er et mirakel!

Min egen første oplevelse med klangmassage-behandling

Den allerførste gang var en enkeltstående klangmassage på en halv time. Under sessionen oplevede jeg stor blidhed i de harmoniske klange fra syngeskålene og jeg gik fra behandlingen med en dejlig indre ro og var helt afstresset.

Så gik der et års tid, hvor jeg skaffede mere information om emnet og blev mere og mere bidt af det, indtil jeg tilmeldte mig uddannelsen hos Klanguniverset.

Uddannelsen til klangmassør startede med 4 dages intensiv og fantastisk undervisning, hvor vi øvede teknikkerne ved at give hinanden klangmassage dagligt.
Efter den første dag var jeg sluppet af med en smertefuld tandpine og mærkede betydelig mere smidighed i min ryg, foruden selvfølgelig stor indre ro.
Da den tredie dag var ovre, var mine (flere uger gamle) smerter i bækkenet væk.
På den fjerde dag havde jeg lidt tør hoste, som jeg ikke tillagde større betydning. Det skulle dagen efter vise sig at være starten på forløsningen af en 15 år gammel lungebetændelse, som var blevet slået ned med penicillin (læs: slået ind i kroppen, for det er, hvad penicillin / antibiotica rent faktisk gør!). Denne gang behandlede jeg lungebetændelsen med homøopati og kosttilskud, samt selvfølgelig mere klangmassage og jeg var glad for at for at få mulighed for at få renset denne lungebetændelse definitivt ud af kroppen. Samtidig svandt nemlig en kløende eksem fra min ryg. Lungerne er et af vores største udrensningsorganer for udskillelse af affaldsstoffer og når de ikke fungerer optimalt, kan huden tage over.